Životopis vzor Šéfkuchár, Kuchár

Kuchár, šéfkuchár vzor životopisu

Osobné informácie:

Meno a priezvisko: Kuchár Dátum narodenia: * Kontaktný telefón: * Email: *

Adresa: *

Stav: ženatý

Vzdelanie:

1991 – 1993 
Stredná škola gastronómie a hotelových služieb, Košice
odbor Spoločné stravovanie 
dvojročné nadstavbové štúdium 
maturitná skúška: Slovenský jazyk aanglický jazyk, ekonómia a účtovníctvo, cestovný ruch

1988 – 1991 
Stredné odborné učilište spoločného stravovania, Bratislava
učebný odbor Kuchár – čašník pre pohostinstvá 
výučný list
záverečná skúška: príprava teplých pokrmov , pokrmov studenej kuchyne, príprava minutiek, jednoduchá a zložitá obsluha klientov

Prax:

1993 – 1994 
Hotel a reštaurácia v Stupave
tradičná slovenská kuchyňa

Pomocný kuchár – studená kuchyňa, prílohy

príprava jednoduchých pokrmov z ovocia a zeleniny, príprava ranného menu, príprava príloh k hlavnému menu

1994 – 1996 
Restaurant Koník, Lozorno
Medzinárodná kuchyňa

Samostatný kuchár


tvorba denného menu a príprava hotových jedál aj jedál na objednávku – ich výdaj

1996 – 1999 
Výletná loď Titanic
výletné plavby do Karibiku a na Bahamy

Kuchár, vedúci smeny

príprava studených / teplých sandwichov, obsluha bufetu, príprava pokrmov medzinárodnej kuchyne (predovšetkým japonská, thajská kuchyňa)

2000 – 2002 
Ristorante Pizza
talianska kuchyňa (Ambiente Restaurants Group)

Samostatný kuchár


pizze, cestoviny, talianske špeciality z mäsa, šaláty a tradičné talianske múčniky

2003 – 2004 
Grill Restaurant, Rakúsko

Vedúci kuchár

počas sezóny práce ako gril kuchár, príprava a realizácia súkromných a firemných akcií

2004 – 2007 
Reštaurácia v Prahe
talianska kuchyňa

Šéfkuchár

vedúci čtyřicetičlenného kolektívu kuchárov, dohľad nad prípravou a podávaním zhotovených jedál, zastupovanie šéfkuchára počas jeho neprítomnosti, okrem prípravy klasických talianskych pokrmov tiež príprava steakov, homárov a iných morských pokrmov

2006 – 2009 
For Seasons Hotels and Resorts, Praha
česká i svetová kuchyňa

šéfkuchár

zodpovednosť za organizáciu, prípravu a kvalitu všetkých služieb zabezpečovaných kuchýň pre zákazníkov, zostavovanie jedálnych lístkov, kalkulácie, gastronomické akcie, zostavovanie objednávok surovín – zodpovednosť za včasné zásobovanie kuchyne, organizácie práce všetkých zamestnancov kuchyne implementácie HACCP štandardov – systém kritických bodov (zaistenie zdravotnej neškodnosti pokrmov a potravín) 

Ocenenie:

Víťaz súťaže Kuchár roka 2009

Kurzy a školenia:

Certifikát Carvingové akadémia Grilovanie – vôňa stredomoria Klasické pokrmy svetovej gastronómie Česká kuchyňa Francúzska gastronómia Kurz talianskych špecialít – pizza, cestoviny, ryby, šaláty, dezerty Príprava steakov a biftekov Filetovanie morských rýb Šaláty ako príloha – šaláty ako hlavný pokrm Sushi a základy japonskej kuchyne Thaiská kuchyne jednoducho Úpravy morských rýb

Žaby, slimáky – francúzskej klasickej špeciality Zákoník práce 2011 a gastronómie , Aditus Consult

Znalosť cudzích jazykov:

Anglický jazyk – pokročilý Taliansky jazyk – pokročilý

Nemecký jazyk – stredne pokročilý

Ďalšie zručnosti:

Vodičský preukaz skupiny B

Mnohí žiaci základných škôl si pri otázke, kam na strednú školu, vyberajú práve SOU – stredné odborné učilište v rámci oboru stravovanie.