Životopis vzor Šéfkuchár, Kuchár
Kuchár, šéfkuchár vzor životopisu
Osobné informácie:
Meno a priezvisko: Kuchár Dátum narodenia: * Kontaktný telefón: * Email: *
Adresa: *
Stav: ženatý
Vzdelanie:
1991 – 1993
Stredná škola gastronómie a hotelových služieb, Košice
odbor Spoločné stravovanie
dvojročné nadstavbové štúdium
maturitná skúška: Slovenský jazyk aanglický jazyk, ekonómia a účtovníctvo, cestovný ruch
1988 – 1991
Stredné odborné učilište spoločného stravovania, Bratislava
učebný odbor Kuchár – čašník pre pohostinstvá
výučný list
záverečná skúška: príprava teplých pokrmov , pokrmov studenej kuchyne, príprava minutiek, jednoduchá a zložitá obsluha klientov
Prax:
1993 – 1994
Hotel a reštaurácia v Stupave
tradičná slovenská kuchyňa
Pomocný kuchár – studená kuchyňa, prílohy
príprava jednoduchých pokrmov z ovocia a zeleniny, príprava ranného menu, príprava príloh k hlavnému menu
1994 – 1996
Restaurant Koník, Lozorno
Medzinárodná kuchyňa
Samostatný kuchár
tvorba denného menu a príprava hotových jedál aj jedál na objednávku – ich výdaj
1996 – 1999
Výletná loď Titanic
výletné plavby do Karibiku a na Bahamy
Kuchár, vedúci smeny
príprava studených / teplých sandwichov, obsluha bufetu, príprava pokrmov medzinárodnej kuchyne (predovšetkým japonská, thajská kuchyňa)
2000 – 2002
Ristorante Pizza
talianska kuchyňa (Ambiente Restaurants Group)
Samostatný kuchár
pizze, cestoviny, talianske špeciality z mäsa, šaláty a tradičné talianske múčniky
2003 – 2004
Grill Restaurant, Rakúsko
Vedúci kuchár
počas sezóny práce ako gril kuchár, príprava a realizácia súkromných a firemných akcií
2004 – 2007
Reštaurácia v Prahe
talianska kuchyňa
Šéfkuchár
vedúci čtyřicetičlenného kolektívu kuchárov, dohľad nad prípravou a podávaním zhotovených jedál, zastupovanie šéfkuchára počas jeho neprítomnosti, okrem prípravy klasických talianskych pokrmov tiež príprava steakov, homárov a iných morských pokrmov
2006 – 2009
For Seasons Hotels and Resorts, Praha
česká i svetová kuchyňa
šéfkuchár
zodpovednosť za organizáciu, prípravu a kvalitu všetkých služieb zabezpečovaných kuchýň pre zákazníkov, zostavovanie jedálnych lístkov, kalkulácie, gastronomické akcie, zostavovanie objednávok surovín – zodpovednosť za včasné zásobovanie kuchyne, organizácie práce všetkých zamestnancov kuchyne implementácie HACCP štandardov – systém kritických bodov (zaistenie zdravotnej neškodnosti pokrmov a potravín)
Ocenenie:
Víťaz súťaže Kuchár roka 2009
Kurzy a školenia:
Certifikát Carvingové akadémia Grilovanie – vôňa stredomoria Klasické pokrmy svetovej gastronómie Česká kuchyňa Francúzska gastronómia Kurz talianskych špecialít – pizza, cestoviny, ryby, šaláty, dezerty Príprava steakov a biftekov Filetovanie morských rýb Šaláty ako príloha – šaláty ako hlavný pokrm Sushi a základy japonskej kuchyne Thaiská kuchyne jednoducho Úpravy morských rýb
Žaby, slimáky – francúzskej klasickej špeciality Zákoník práce 2011 a gastronómie , Aditus Consult
Znalosť cudzích jazykov:
Anglický jazyk – pokročilý Taliansky jazyk – pokročilý
Nemecký jazyk – stredne pokročilý
Ďalšie zručnosti:
Vodičský preukaz skupiny B
Mnohí žiaci základných škôl si pri otázke, kam na strednú školu, vyberajú práve SOU – stredné odborné učilište v rámci oboru stravovanie.